“Start van de winter”, of Lì Dōng (Chinees: 立冬)

Lì Dōng is een traditioneel festival in China, dat de herfstoogst en het begin van de winter viert. Chinese families over de hele wereld vieren Lì Dōng nog steeds, vooral door het eten van dumplings in alle stijlen en variëteiten, en het eten van schapenvlees.

Drie tips voor het onderhouden en verbeteren van uw gezondheid voor Lì Dōng:

1. ‘Voed de Yang en bescherm de lichaamswarmte’

Tijdens de zomer heeft de zon haar werk goed gedaan en heeft u veel zonnewarmte opgeslagen. Nu de wintertijd weer is ingegaan nodigt die u uit om vroeger te gaan slapen. Maar ook om lekker comfortabel met een kleedje en een boek op de bank te gaan liggen, of een korte rustpauze na de lunch. Voldoende rustmomenten en slaap helpt het lichaam te herstellen en energetisch op te laden. Het is nog niet echt koud geweest maar de wind is wel kil dus pas je kleding aan voor de koelere temperaturen.

2. Warme en rijke voeding

Een soep, een ovenschotel met pompoen of wortel. Kijk eens naar de groente van het seizoen. Of een bouillon getrokken van botten. Het is bijna allemaal verwarmend en voedend. Vlees, vis en andere eiwitbronnen zijn goed om het lichaam te voeden, zoals dumplings gevuld met gemalen kip en bieslook, of een lams-/schaapstoofpot met Dang Gui (Angelica sinensis), Astragalus en Jujube dadels. Wees matig met eten. Te veel eten heeft een nadelige invloed hebben op uw gezondheid.

3. Maak een afspraak bij Acupunctuur de weg naar balans, voor het checken van uw gezondheid

Als u een tijdje niet bij uw acupuncturist bent geweest, is dit een goed moment om een ​​onderhoudsbezoek in te plannen om ervoor te zorgen dat uw gezondheid optimaal is voor het komende winterseizoen. Week 46, maandag 14 t/m 18 november, is het ‘de week van de acupunctuur’.

14 t/m 18 november ‘ week van de acupunctuur’

Maak u in deze week een afspraak dan ontvangt u naast een intake en een behandeling acupunctuur of Tuina (Chinese manuele therapie) een Qigong oefening voor de herfst en een voedingsadvies. 

Start van de winter, of Lì Dōng (Chinees: 立冬)