Rugpijn

stijve rug, niet kunnen bukken of opstaan

Pijn in je rug maakt het dagelijks leven zwaarder. Je kunt je niet meer doen wat je gewend bent. Je bent eerder moe. Je kunt niet meer pijnloos liggen of op een stoel zitten. Anderen kunnen niet meer pijnloos staan of iets van de grond oppakken. Of je kunt niet zomaar met je rug een draaibeweging maken.

Vaak schiet het ineens in je rug. Of de rugpijn wordt gedurende de dag steeds erger. De pijn trekt naar je benen of zelfs naar je nek. Je kunt overdag niet meer bewegen zonder pijn en ’s nachts niet meer slapen zonder pijn. Daar word je na een tijdje heel moe van. Kortom: Je wilt zo snel mogelijk van je rugpijn af!

Heb jij:

 • een pijnlijke, stijve rug?
 • bewegingsbeperking met bukken of opstaan?
 • een zeurende of stekende rugpijn?
 • een rugspier waar het ineens in schiet?
 • heftige pijn zodat je niet meer kunt doen wat je wilt?
 • rugpijn die naar je benen trekt?

Misschien ben je al ergens anders geweest, maar blijft de rugpijn toch nog terugkomen. Dat kan heel goed. Veel behandelmethodes behandelen alleen de locatie van jouw klacht en soms een deel van je bewegingsstelsel. Met de methode die ik gebruik pak je het hele systeem aan, ook de delen die het herstel aansturen. Daarnaast leer ik je hoe je zelf weer gezond wordt en geef je inzicht hoe je de pijnklacht zoveel mogelijk kunt voorkomen. Kortom, je gaat ook zelf aan de slag!

Behandeling van het complete bewegingsstelsel

Met de van je pijn af methode wordt je hele lichaam behandelt. Met acupunctuur behandel ik niet direct op de pijnlijke gebied in je nek, maar juist op een andere plek! Je voelt direct dat de pijn afneemt. En omdat het hele bewegingsstelsel wordt mee behandeld, voel je direct ontspanning in je hele lichaam. Zelfs zoveel ontspanning dat je tijdens de sessie in slaapt valt. De behandeling duurt zo’n 45 minuten. Je mag in een speciale ligstoel gaan zitten, zodat je hele lichaam en ook je rug de tijd krijgt om te ontspannen!

Combinatie van direct effect en duurzaam resultaat

Met de van je pijn af methode kun je al in 3 weken van je klacht af zijn. Elke pijnklacht start met een traject van minimaal 6 sessies, die kort op elkaar volgen. Bij acute pijnklachten ben je er zo vanaf. Duurt de pijnklacht al een lange tijd, of komt de  pijn weer terug, dan zal het wat langer duren. Het op jouw klacht afgestemde traject wordt tijdens het intakegesprek samengesteld en besproken.

De van je pijn af methode:

1 – Met acupunctuur direct vermindering van de pijn
2 – Inzicht in wat de pijn veroorzaakt heeft, zowel fysiek als emotioneel
3 – Traject om aan te leren de pijn voor te zijn, te voorkomen.

Het resultaat:

 • rugspieren worden ontspannen
 • pijnloos bewegen
 • weer vertrouwen in je lichaam
 • meer energie
 • beter slapen
 • geen pijn meer

Wil je van je rugpijn af?

En wil je ook weer lekker kunnen bewegen, sporten en werken?

Blijf er niet mee doorlopen, en bel mij voor een gratis kennismakingsgesprek.

Wie gaat je behandelen?

Nicky Derksen, acupuncturist

“Gezondheid vraagt ook iets van de motivatie van mensen. We praten bij het intakegesprek over wat we van elkaar verwachten en stellen een doel. Als je jarenlang met pijn loopt, is de balans niet in één behandeling hersteld. Dat gaat in stappen; vandaar de naam van mijn bedrijf De weg naar balans.”

Met de van je pijn af methode bereik je:

 1. vaak direct pijnvermindering,
 2. inzicht in de oorzaak van je klacht, welke emotie speelt mee,
 3. inzicht hoe je met een speciaal op jouw afgestemd programma kunt voorkomen en/of herkennen hoe de klacht ontstaat.

Gespecialiseerd in pijnklachten van:

Wat cliënten zeggen