Wat kan Qigong voor jou betekenen?

Qigong is één van de therapievormen van de traditionele Chinese geneeskunde. Het is heerlijk om te beoefenen en brengt zowel ontspanning als extra vitaliteit. Omdat de oefeningen makkelijk zijn uit te voeren, kan iedereen die wat tijd vrijmaakt om regelmatig te oefenen al snel het ontspannende en stabiliserende effect van Qi Gong ervaren.

‘Qi’ is ‘vitale energie’. ‘Gong’ is ‘kunst/vaardigheid’.

Tezamen betekent het ‘beheersen van en werken met vitale energie’. Het combineert specifieke bewegingspatronen, visualisaties en ademhalingstechnieken, en brengt zo lichaam en geest in evenwicht. Dit heeft een positief effect op de gezondheid, zowel om te voorkomen als om te genezen.

Grootmeester in Qigong

Samen met grootmeester Amien Ho en grootmeester Hong De Wang

Het aanleren van Qigong is een jarenlange training die doorgaat tot op de dag van vandaag. Van mijn master, Amien Ho  heb ik al meer dan 15 jaar Qigong training.  Jaarlijks volg ik zijn bijscholingen en ik ga jaarlijks in retraite. Van hem heb ik diverse  Qigong vormen geleerd en ontwikkel ik mijn eigen Qi met therapeutische Qigong.

In november 2015 heb ik een speciale Qigong training gevolgd bij het Traditional Chinese Medical World Foundation in New York.  Wu Ming Qigong is speciaal ontwikkeld voor de westerse levensstijl en de bewegingen verbeteren de doorstroming van energie door de meridianen, speciaal de meridianen die door het borstgebied lopen. Deze Qigong bewegingen zijn effectief voor een groot aantal klachten zoals gevoelige borsten, kalkafzettingen en knobbels. Deze Qigongvorm is ook een goede ondersteuning van de stevigheid en gezondheid van de borsten.

Professionele Qigong training door Master Nan Lu

Master Nan Lu spreekt de groep toe

Ontwikkeld door dr Nan Lu, ligt de nadruk op het beoefenen van specifieke Wu Ming Qigong bewegingen om de energiestroom door het borstgebied te verbeteren. Deze bewegingen zijn zeer effectief bij het oplossen van een reeks van klachten, waaronder gevoelige borsten, verkalkingen en knobbels. De bewegingen hebben ook positief effect op de algehele gezondheid en stevigheid van de borsten.