Qigong (spreek uit Chee-kung) is een eeuwenoud systeem van bewegingen en visualisaties die de Qi (vitale levensenergie) verbetert, het immuunsysteem versterkt en het zelfherstellend vermogen bevordert.
De bewegingen zijn subtiel, zacht en heerlijk om te beoefenen en brengen ontspanning en vitaliteit voor lichaam en geest. De afgelopen 20 jaar heb ik bij diverse Chinese Qigong leraren les gevolgd, waardoor ik in staat ben je deze Chinese bewegingsvorm te laten ervaren.

Qigong in februari – Winter langzaam overgaand naar de Lente

In de winter is de aarde (Yin) vertegenwoordigd met de energie van de Milt en de Maag. De winter is ingetogen, veel rust), zowel fysiek als mentaal en gaat langzaam over naar het (Yang) van de lente. Het is de tijd van zuivering, reiniging. In deze tijd, langzaam overgaand naar de lente mag de oude energie ruimte gaan maken voor een nieuwe, verfrissende vrije stroom van energie in je leven. Kijk naar buiten, de energie zie je de aarde uit komen in de vorm van de groene puntjes van de sneeuwklokjes, krokussen en andere bolletjes. Het richt zich op naar de zon (Yang).
Stilstaand (bevroren) water, gaat weer stromen. Al je organen mag je gaan zuiveren, reinigen. De oude energie mag eruit, de nieuwe energie mag je binnenlaten.

Qigong om het voorjaar in te wijden

De bewegingen zijn gericht op het reinigen, loslaten van de oude energie. Maar ook om alle ideeën, plannen die je hebt zitten broeden tot uiting te laten komen. Of, de ruimte te geven zodat ze zich laten zien. Meridianen die hiervan onderdeel zijn zijn de nier- en blaasmeridiaan, en ook milt- en maagmeridiaan. En alvast een tikje geven aan de lever- en galblaasmeridiaan. Deze meridianen horen bij het element hout, het voorjaar.

Qigong subtiel-zacht-heerlijk om te beoefenen

Wil je een keer meedoen? Elke maandag van 10:15-11:15 uur kun je meedoen. Ga naar Oohm en geef je op voor een training. Dat lijkt me heel leuk!