Opleidingen

Waar het allemaal begon

 • 1997  Shiatsu therapeut – Shiatsu school Nijmegen
 • 1999 Tuina therapeut – Academie Qing Bai Nijmegen
 • 2001-heden Qigong Tuina therapeut en Qigong trainer – Wújí Instituut Amstelveen
 • 2006 Westers Medische Basiskennis –  school voor Homeopathie Amersfoort
 • 2013  Acupuncturist – Academie Qing Bai, Nijmegen
 • 2014 Auriculo acupunctuur – Academie Qing Bai, Nijmegen
 • 2015 Cosmetische acupunctuur – OTCG, Antwerpen
 • 2015 Qigong, Wu Ming instructor – TCM World Organisation, New York
 • 2016 Westers Medische Basiskennis –  school voor Homeopathie Amersfoort
 • 2017 Dr. Tan balancing Method Acupuncture – Si Yuan International
 • 2017 Sjamanisme, persoonlijk leiderschap, basis – Klaver4coaching
 • 2017-2018 Westers Medische Basiskennis nascholing – school voor Homeopathie Amersfoort
 • 2018 Dr. Tan balancing Method Acupuncture, Core Foundation – Si Yuan International
 • 2018 EHBO – Shenzhou University
 • 2018-2019 Sjamanisme, persoonlijk leiderschap, verdieping – Klaver4coaching
 • 2019 Dr. Tan balancing Method Acupuncture, Advanced class
 • 2019-2022 Sjamanisme, persoonlijk leiderschap, master – Klaver4coaching
 • 2022 Oncology Acupuncture International Certificate Program
Qigong Tuina therapeut
Acupuncturist
Qigong docent

Nicky Derksen

Acupuncturist, Qigong Tuina therapeut en Qigong trainer…

De helende handen van Nicky Derksen

Een behandeling bij de acupunctuurpraktijk van Nicky Derksen is heel speciaal. Je voelt gewoon dat je bij haar in goede (en helende!) handen bent.
Nicky luistert aandachtig en helpt haar cliënten aan een betere kwaliteit van leven.
“Ik neem ruim de tijd en richt me helemaal op de persoon die bij me komt. In de afgelopen twintig jaar heb ik geleerd dat de manier van vragenstellen essentieel is voor een goede intake. Ik leer iemand beter kennen en kan hem of haar daardoor beter helpen.”

Met welke klachten komen mensen bij je?

“Dat varieert van pijnklachten, zowel acuut als chronisch, tot vermoeidheid en alles wat daar tussenin zit.”

Kun je iedereen helpen?

“Soms hebben mensen al een hele weg afgelegd bij andere hulpverleners. Desondanks verdwijnen de klachten bij 80% van mijn cliënten en daarbij neemt hun energie toe. Het gebeurt zelden, maar als een behandeling niet aanslaat, dan heb ik dat vrij snel door.

Ik maak acupunctuur voor veel meer mensen bereikbaar door meerdere behandelplekken naast elkaar te gebruiken. In spitstijden kunnen meer mensen tegelijk behandeld worden en dat maakt het voordeliger.”

Nicky zet zich helemaal in voor haar cliënten en verwacht er wel iets voor terug.

“Gezondheid vraagt ook iets van de motivatie van mensen. We praten bij het intakegesprek over wat we van elkaar verwachten en stellen een doel. Als je jarenlang met pijn loopt, is de balans niet in één behandeling hersteld. Dat gaat in stappen; vandaar de naam van mijn bedrijf De weg naar balans.”

Hoe werkt acupunctuur eigenlijk en die naaldjes, doen ze pijn?

“Het zetten van de naaldjes is vrijwel pijnloos. Acupunctuur heft blokkades op in de energiebanen in ons lichaam, de zogenaamde meridianen, en zorgt voor een betere doorstroming van zuurstof, voedingsstoffen en bloed. Uit eigen ervaring weet ik dat je de energie letterlijk voelt stromen. Ik kan mij de eerste behandeling volgens de Dr. Tan Balance-methode nog goed herinneren.”

Vlak voor Nicky naar de acupunctuurtraining van Dr. Richard Tan ging, kreeg ze acute pijn in haar nek en schouder. 

“Trainster Delphine vroeg mij de pijnzone exact aan te wijzen en checkte op welke meridianen de blokkade zat. Ze prikte gelukkig niet in mijn pijnlijke nek en schouder maar in mijn onderarm. Juist daar vond zij pijnlijke punten.”

“Ik voelde echt direct vermindering van de pijn en even later, nadat ze nog een paar naaldjes op mijn hoofd had gezet, verdween de pijn volledig. Ik voelde dat de energie door mijn hele lichaam ging stromen. De pijn is niet meer teruggekomen! Deze methode werkt zeer goed bij acute pijn.”

Wat is het laatste nieuws op het gebied van acupunctuur?

Acupunctuur kan een goede ondersteuning bieden wanneer je wordt behandeld voor kanker. Het kan de bijwerkingen van chemotherapie en bestraling verminderen en je energiehuishouding verbeteren, zodat de kans om te herstellen wordt vergroot.

“Vrij nieuw is de ontdekking dat acupunctuur helpt bij het verzachten van rimpels en het geven van een stralend gezicht. Je innerlijke schoonheid wordt op natuurlijke wijze verbeterd. Voor Facial Rejuvenation Acupunctuur kun je bij mij terecht. De behandeling is heerlijk ontspannend.”

Acupunctuur is een geneeswijze waarbij de mens als geheel wordt gezien, met een onlosmakelijke verbondenheid tussen lichaam en geest. Hoe zorg jij voor een goede balans tussen werk- en privéleven? 

“Door goed voor mezelf te zorgen, voldoende ontspanning te nemen en gezond te eten. Het is voor mij een echte uitlaatklep om buiten te lopen met mijn hond Spetter. Regelmatig gaan we in het bos speuren met een trainer, die zich dan ergens verstopt. Ik concentreer me dan helemaal op Spetter; zij heeft de speurneus en bepaalt de richting. Echt geweldig om dat samen te doen!”

Wanneer trek je op een werkdag met een voldaan gevoel de deur achter je dicht?

“Als cliënten met een glimlach, met minder pijn en meer energie naar buiten gaan. En ook als iemand naar mij is doorverwezen, want dat voelt dan als een compliment.”

Wat zijn je ambities? 

Begin 2022 ben ik begonnen met een opleiding Oncology Acupuncture Certification Program. Dit programma rond ik dit najaar af.
Acupunctuur kan veel betekenen voor mensen die onder behandeling zijn van kanker. Het kan de bijwerkingen van de chemotherapie en bestraling  helpen verminderen, zodat er meer energie is om de behandeling goed te doorstaan.

“Veel mensen lopen met dezelfde pijnklacht. Het lijkt me geweldig om mensen met dezelfde pijnklacht op 1 moment bij elkaar te brengen en te behandelen. Dat idee ben ik nog aan het uitwerken, want ik denk graag in mogelijkheden.”