30 september 2020

Consulten aan huis en Covid-19

Sinds 1 mei ben ik beschikbaar voor huisconsulten bij je thuis. Mijn huurcontract op de Fonteinlaan 5 in Haarlem heb ik niet vernieuwd. Ik behandel minder cliënten per dag met pijnklachten, en de gesprekken die ontstaan brengen vaak mooie inzichten met zich mee.

Aangezien het COVID-19 virus nog steeds actief is, zijn er spelregels opgesteld om zo veilig mogelijk te werken.

  • Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (triage), waardoor ik weet of behandelen veilig kan. Geef mij altijd vooraf door wanneer iets is veranderd dat zou kunnen duiden op een COVID-19 infectie. 
  • Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen heeft. Neem z.s.m. contact met mij op, zodat de afspraak geannuleerd kan worden. Tot nader order wordt deze geannuleerde afspraak niet in rekening gebracht, ongeacht of de annulering tijdig is.
  • Houd u te allen tijde aan de algemene hygiënerichtlijnen met betrekking tot hoesten en niezen in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes etc.
  • Voor en na de behandeling was ik mijn handen en polsen met zeep en/of  desinfecteer met een gel voordat ik de behandeling start.
  • Ik blijf tijdens het consult zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand van u.
  • Tijdens therapeutische handelingen op minder dan 1,5 meter afstand hoef ik geen mondkapje of handschoenen te dragen, maar het mag wel. Indien u de voorkeur heeft dat uzelf of ik een mondkapje op doe kan dat uiteraard. Geef dit vooraf aan.
  • Ondanks het opvolgen van deze adviezen blijft er een kleine kans bestaan dat u wordt besmet met het coronavirus.
  • Door het maken van een afspraak aanvaardt u dat risico.

Met een glimlach, Nicky Derksen

Nicky