Acupunctuur, wat gebeurd er tijdens een behandeling?

Bij een behandeling met acupunctuur of Qigong tuina ligt de focus op het creëren en behouden van een goede balans voor een goede gezondheid

De Chinezen zien ieder verschijnsel in het heelal als een manifestatie van ‘Qi’. Het begrip ‘Qi’ is het begrip voor Energie, of Levens-energie. Alles is energie in beweging, zelfs een vast voorwerp is energie in beweging. Pas in de laatste tientallen jaren is dat besef ook in het westen doorgedrongen, mede doordat de moderne atoomwetenschappen en de theorie van Einstein dat konden bevestigen.

In het lichaam van iedere mens komt ‘levens-energie’ voor, die door de Chinezen ‘Qi’ wordt genoemd. Deze Qi stroomt door het hele lichaam, de meridianen. Met behulp van acupunctuur, acupressuur, Qigong tuina kan deze Qi beïnvloed worden zodat pijn (lees: blokkades) kunnen worden opgelost zodat de Qi weer vrij kan stromen door het hele lichaam.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

De eerste behandeling bestaat uit een vraaggesprek, en het vaststellen van het doel van het behandeltraject in samenspraak met jou. Tijdens een acupunctuurbehandeling wordt via prikkels, die de naaldjes uitlokken in het lichaam, sturend gewerkt met als doel alles weer in balans te brengen. Er wordt behandeld met haar-dunne steriele naaldjes die enkele millimeters de huid in gaan. Je voelt daar meestal weinig van. Wel voelbaar is het zogenaamde Qi- of energie-gevoel. Dit is verder niet pijnlijk en betekent dat het naaldje op de goede plaats staat. Ze blijven 20-50 minuten staan, dan worden ze eruit gehaald en weggegooid.

Na de behandeling

Na de behandeling kun je je meer ontspannen voelen, of zelfs slaap hebben. En het is fijn wanneer je dan wat tijd voor jezelf neemt, even de pauzeknop aan en een wandeling maakt, even gaat rusten, of mediteren.

Tarieven

Direct een afspraak maken