Acupunctuur helpt bij long covid…

Wat voelde ik me beroerd, vorig jaar 2020 in de zomer en het najaar: slap, misselijk, maag/darmproblemen, zweten, slecht slapen, afvallen. Allemaal door een infectie met het bekende virus, SARS-Covid-19. Vooral de misselijkheid was ontregelend. De huisarts schreef me maagzuurremmers voor. Omdat ze me te heftig leken, heb ik ze niet geslikt. 

Wat me hielp, vooral bij de misselijkheid en de maag/darmproblemen, was de acupunctuur van Nicky. Ze had me eerder geholpen, toen ik last had van oorpijn. Met een paar sessies was die verdwenen. 

Vorig jaar (2020) kwam ze nog aan huis. Dat was geweldig want ik was veel te slap om naar haar werkplek te gaan. In het begin kwam Nicky eens in de week, veertien dagen. Rond de lockdown eind vorig jaar stopte ze noodgedwongen even, en dat merkte ik meteen. Blij dat ze weer kon komen. 

Na verloop van tijd werd ik sterker, de misselijkheid verdween, en ik was in staat naar haar nieuwe werkplek te fietsen. De periodes tussen de sessies werden langer, tot we geen nieuwe afspraken meer maakten. Ik heb nog steeds restverschijnselen, zoals vermoeidheid, maar het gaat veel beter dan vorig jaar of begin dit jaar. Als het even wat minder gaat, maak ik een afspraak bij Nicky.  

Acupunctuur helpt, het gaat langzaam, het is geen instant oplossing. Dat is goed, zo kan je lijf langzaam wennen aan een andere energiehuishouding. Dankjewel, Nicky, voor je attente zorg en deskundigheid.

Janny ter Meer

Janny ter Meer